Város a városban

Az ünnepek között Budapesten jártunk. Nem kedvelem a fővárost. Nekem túl nagy és szerintem nem lehet ott élni. A párom lányáék lakást vásároltak a nyáron és felújították. Elkészült és ezért hívtak meg bennünket, hogy nézzük meg a kész lakást. A helyszín nagyon érdekelt, mert egy különleges helyen van a lakás. Budapest egy régi kerülete a Wekerle-telep, ahol a fiatalok a lakást vásárolták. Utána olvasgattam és nagyon érdekesen keletkezett ez a “lakótelep”. Már az alaprajza is nagyon látványos, szabályos négyzet. Az utcák is szabályosak és az épületek is nagyon érdekesek. Társas házak vannak itt 2-4-6-8-12 lakásosak. Kis kert is tartozik a lakásokhoz. Szóval egy élhető világ lehet ez – gondoltam. Az utazás nagy ködben volt, a megérkezés is persze. Este és ködben nem volt megnyerő a hely, de nem is gondoltam, hogy az időjárás és a napszak alkalmas a hely megítélésére. Másnap is maradt a köd, de azért szétnéztünk, és kezdett körvonalazódni a hely különleges jellege. Nagyjából egy időből származó egyedinek tűnő, de mégis hasonlatos épületek, fák az utcákon, rendezett környezet, csend és polgári hangulat.

DSC_6025-2_01_01A második nap reggele örvendeztetett meg bennünket napsütéssel, és ez volt a csoda valóban. A fények és a tiszta idő még fantasztikusabbá tette a látványt. Bár alacsonyan járt a Nap, de mégis elvarázsolta teljesen a helyet.

DSC_6135-2_01Ekkor világosodott meg bennem, hogy itt akár szívesen laknék. Ha nem nagyon kellene innen kimenni, ellaknék ebben a “mini” városkában.