Új év, új autó

car507Nem terveztem új autó vásárlását. Azért érdekelnek az autók, és nézegettem típusokat árakat is. Három éve vásároltam használtan az előző autómat, mert most már így kell fogalmazzak. Egy Ford Fusion 1,6 benzines Plusz felszereltségű kocsi volt. Sok helyre elvitt és soha nem hagyott cserben. Szeretem a Fordokat, korábban is volt már több autóm ettől a gyártótól. Szóval 8 éves volt friss műszaki vizsgája volt és rendbe tetetettem. Fékek felújítva, vezérlés teljes csere, teleszkóp, toronyrugó csere, váltóolaj, motorolaj csere. Rendben volt, figyeltem rá. Álmodoztam egy új autóról és ahogy már írtam nézegettem az új autók árait és olvasgattam teszteket is. Azt gondoltam, hogy most 8 évesen szép állapotban még elég jó ára lehet, és talán érdemes lenne eladni és egy másik használtat, újabbat vásárolni. Újban csak nagyon merész álmaimban gondolkodtam. Több típus is listámon volt ami esetleg mégis elérhető lenne. Nézegettem KIA, Suzuki, Opel, Nissan modelleket is. A Kia Venga típus meg is fogott. Kis egyterű jármű jó paraméterekkel. Tavaly megjelent a Suzuki új városi crossovere a Vitara. Persze nagyon tetszett már a megjelenésekor is. Tesztvezetés hirdettek és egy ismert Autókereskedésbe el is mentem, hogy kipróbáljam az autót. Kétszínű fényezéssel volt, ami még érdekesebbé teszi. Beleülve nyűgözött le. Kényelmes, nagy, biztonságos és a GL+ felszereltséggel pedig  nagyon modern autó benyomását keltette bennem. Csendben, szépen ment, jól vezethető. Visszatérve a tesztvezetésből nagyon elgondolkodtam. A kereskedő használt autókat is árul és be is számít új autókba. Megkerestem az értékbecslőt és kértem egy ajánlatot tőle, mennyiért számítanák be az enyémet. A Szalon tulajdonosa dönt ilyen helyzetekben úgyhogy pár perc után már az ő irodájában ültünk. Régóta ismerem, korrekt volt mindig velem és pár autót vettem már tőle, és hoztam a szervizükbe az autóimat. Nagyon jó árat mondott a beszámításra: 3 éve 1,3 millióért vettem az autómat, most pedig 1,2  millióért beszámítanák, azt mondta. Ekkor aztán tényleg nagyon beindultak a gondolataim. És még tudta fokozni a dolgot, az új autó árából is jelentős kedvezményt adott.

kedvJól láthatóan szinte visszautasíthatatlan az ajánlat. Kis megtakarított pénzem is volt. Egy kevés hitellel megvásárolhatónak tűnt az új autó.

Nőtt az izgalom. Nem akartam sokat várni az újra. A szalonban éppen bent ált egy fehér metál Vitara. Megkérdeztem, hogy esetleg ezt is megvehetném? A válasz kedvező volt. Elindítottam az ügyet, a papírmunka sok volt, de hamar megoldódott minden. Pénteken délután már a papírok ott is voltak ( aznap délelőtt voltam tesztvezetésen), következő hét csütörtök délután átadták az autómat. Azon a héten szombaton egy budapesti utam volt úgyhogy kipróbálhattam hosszú távon is. Sajnos esett az eső szinte végig az úton, de nagyon kellemes volt vezetni. Azóta is tanulmányozom a gépkönyvet és a fejegység leírását, annyi mindent tud, hogy még fel sem fedeztem mindent. Gyors és sikeres vásárlás volt.

Köszönöm Limuzin Autóház!

Köszönöm Palotai Zoltán !