Campus fesztivál 2015

DSC_3027-1

Debrecen egyik legnagyobb nyári eseménye ez. Még nem voltam bent ezen a zenei és kulturális programegyüttesen. Ezen a nyáron nem sikerült nyaralni menni, ezért úgy döntöttünk, hogy veszünk heti jegyet és minden nap ellátogatunk ide. A programok közül minden napra esett egy olyan zenei esemény, ami számot tarthatott az érdeklődésünkre. A párom lánya is leutazott barátjával a programokra, így szinte családi programmá vált a Camus. Bejutni nem volt egyszerű, időben kellett annak érkeznie, aki a beléptetést, illetve a jegy karszalagra váltását  el akarta intézni. Nekünk jó fél óra volt, de az öcséméknek több mint egy órába telt.

Már szerdán, a nulladik napon is volt mit nézni-hallgatni. Szabó Balázs Bandája adott koncertet. Hallgatom a zenéjüket és nagyon tetszik. A koncert kicsit nehezen indult el technikai okok miatt, de aztán nagy buli kerekedett. Utána egy kis mostani zene DJ hallgatás. Kevés sörrel elmegy.

Az első nap két nagy koncert is vonzott bennünket. A Quimby és Caro Emerald. Más stílus és más zene, de mindkettő nagyon tetszett. A holland hölgy óriási hangulatot csinált és még maga is meglepődött mekkora tömeg érkezett a koncertjére. Selfit is csinált a tömegről.  Keressetek rá a neten és hallgassátok a zenéjét. A 30Y zenéjét kóstoltuk még meg, érdekes.

A második nap ( péntek) is sok olyan zenét hozott városunkba ami sokakat vonzott. Rúzsa Magdi, és Ákos koncertje is jól sikerült. Bár az Ákos inkább a régi zenéiből hozott és nem nagyon erőltette meg magát zeneileg sem. Azért ez jó kis koncert volt. Ezen a napon aztán besűrűsödtek az események. A rock régi legendái is megjelentek az egyik helyszínen. Kedvenceim ők és ezért sokat mozogtam, hogy a két helyszín között. Az első a Deák Bill Blues Band, majd a Lord és végül az Ossian. Egy sátorban a régi és az új rajongóknak adtak koncertet. Nagy tömeg nem volt, de a hangulat kiváló volt. Ezen a napon vittem a gépem és az új objektívet is és megpróbáltam képeket csinálni, hogy próbáljam az esti felvételek készítését is. A FB-re tettem föl néhány képet.

DSC_3043-1

A harmadik nap is több zenei csemegét is ígért. Az egyik az Enter Shikari nevű angol együttes. Elég különös az énekes hangképzése, de a zene az nagyon jó. A tömegek ezutánra érkeztek Tankcsapda koncert volt a nagy színpadon. A forróság és a tömeg szinte elviselhetetlen volt. Mi csak messziről hallgattuk a zenét.  Lezárásként egy kis Dalriada koncert maradt.

Összegezve azt mondhatom, nagyon jó időtöltésnek számított ez a pár nap. A buszos közlekedés amivel haza is tudtunk jönni pedig olcsó és jó megoldás. Szerintem jövőre is megyünk, ha jó programok várhatók, és nem abban az időben nyaralunk, amikor a Campus lesz.